Volnost vábí, ale není to jednoduché

Ráno v klidu vstát, nikam nespěchat, v klidu sednout k počítači a začít pracovat. Mnoho lidí, kteří chtějí začít podnikat, mají tyto představy o práci, avšak ne vždy je to pravda. Zejména, když člověk nemá stabilní, pevný příjem každý měsíc, a jeho finanční situace se může rapidně změnit během chvíle, nastanou i stresové chvíle, kdy bude potřeba udržet chladnou hlavu.

 pánská porada

Daně, daně a ještě jednou daně

Pokud nemáte vystudovanou ekonomickou školu či nějak blízko k ekonomice, účetnictví – odvodům, daním, přiznáním apod., můžou být pro vás tyto náležitosti matoucí a těžce chápatelné. Je to velká změna, pro pracujícícho člověka na plný úvazek, kdy za něj všechny tyto potřebné věci obstará zaměstnavatel. Nebojte se však vyhledat účetního či firmu, která se vám o účetnictví postará. V případě nesrovnalostí či neodevzání patřičných dokumentů hrozí pokuta do výší statisíců korun.

 

Šéf jste vy

Nikdo vám nebude nic nařizovat, přikazovat a žádat. Naopak vy sami své zaměstnance řídíte. Jste si šéfem sami sobě, a to pro mnohé je výhoda nadevše. Než se však naprosto ponoříte do podnikání, uvědomte si, zda mezi tyto lidi patříte i vy. Někomu však tento typ práce nevyhovuje, chtějí raději pracovat pod velením.

 tým kolegů

Plníte si sny

Podnikání je jedna z mála možností, jak si konečně začít plnit sny! Pokud sníte o vlastní kavárně, prodejně s oděvy či hospodě, můžete jít směle do toho. Začněte tedy konečně dělat, to co vás opravdu baví a těší, plňte si sny. Spousta lidí v dnešní době opouští svá pracovní místa, a dělají na svém vysněném projektu, tak proč ne vy?

 

Změňte svět, máte však na to?

Nikdo nezměnil svět jako zaměstnanec. Ti největší vizionáři, špičky ve svých oborech, vždy začali od nuly a až po čase a vypracovali se tam, kde jsou dnes. Neposlouchali ostatní, dali výpověď ve své práci, a začali tvrdě pracovat, aby začali patřit k těm nejlepším. Podnikání je jedinečná příležitost na tyto plány, máte však na to?

 

 

Podnikání přináší mnohé výhody, ale i nevýhody, není však pro každého. Pokud se však pro tento krok rozhodnete, splňte si svůj sen a začnete konečně dělat to, co vás baví.