Pod francouzským stylem si asi mnozí představí typickou květinu levanduli a Eiffelovu věž. Je toho však více, především se jedná o styl vyznačující se útulností a vyzařující harmonii. Atributem je jeho nezaměnitelné kouzlo s nádechem historie z již od doby kralování Ludvíka XV.

levadule
 
 
Francouzský styl aneb co je třeba vědět a zakoupit
 

  1. Nábytek – tvoří podstatu a nejvýznačnější úlohu, do francouzského stylu náleží křesla rozměrnější velikosti, postel z masívu, knihovny, židle s nezbytnými opěradly či typické jsou příborníky v kuchyni, vzhledem k tomu, že veškerý nábytek je ze světlého dřeva, vytváří příjemný a svěží dojem, pokud chcete dosáhnout zcela absolutně dokonalého stylu, tak si do ložnice pořiďte truhlu na ložní prádlo a postel s nebesy.

 
 

  1. Volba barev – francouzský styl v sobě ukrývá jak kouzlo venkova tak vzruch velkoměsta, z čehož vyplývá, že dochází i v rámci barev ke vzájemnému promítnutí v podobě míchání různých odstínů, stylu však vládnou přírodní světlejší tóny, ideální je volba barevné palety ve světlých odstínech modré, levanudulové, zelené či červené, adekvátní je i jemná žlutá a zejména krémová barva, zkrátka volte pastelové barvy, zásadní je, aby vše působilo decentně.

 koše

  1. Dekorace – jsou velmi důležité, nejen že podtrhnou kouzlo a dodají punc francouzskému stylu, nezapomeňte na lampičky, různé svícny a lustry! Mezi nezbytné a nepostradatelné náleží závěsy z lehkého materiálu, polštářky a zdobené polštáře, přehozy, mezi neodmystlitelné věci náleží rovněž proutěné koše různých velikostí, jsou ideálním úložným prostorem například pro časopisy, vazby ze sušených květin nejen na stole, zejména bez charakteristické levandule by francouzský styl nebyl dokonalý, není myšleno jen v podobě květin živých či sušených, ale zkrátka i věci s motivem této květiny s příjemnou a okouzlující vůní, své rovněž udělají i dřevěné rámečky na rodinné fotografie.

 lustr

  1. Doplňky neboli detailní doladění –  pár starých knih zakoupených například v antikvariátu umístěných ve vaší knihovně, mýdla, oleje i svíčky domácí výroby – jsou snadno k dostání jak v kamenných obchodech tak v e-shopech, tapety s květinovým motivem ve světlých barvách.

 
 
Francouzský styl je smyslem pro eleganci a vytříbenost poskytující dostatečné pohodlí.